Cruise

cruise Marseille – Malta – Italie

Marseille is de een na grootste stad van Frankrijk en ligt aan de kust van Zuid-Frankrijk. Veel cruiseschepen doen Marseille aan tijdens hun rondvaarten op de Middellandse Zee. Een populaire korte cruise gaat van Frankrijk naar Spanje, Malta naar Italie. Men doet dan de volgende steden aan: Marseille, Palma De Mallorca, La Valletta, Trapani, Civitavecchia, La Spezia. Een binnenhut bij MSC Cruises kost (844-925 euro p.p). Hutten met zeezicht zijn globaal 150 euro duurder. Goedkoper is het om bij een low budget touroperator te boeken. In Nederland heeft reisbureau Kras lage prijzen voor dergelijke cruisevakanties. Vanaf 549 euro kan men al een 8-daagse cruise maken inclusief een retour vlucht Amsterdam – Nice en volpension aan boord.
Riviercruises Frankrijk

Een populaire riviercruise in Frankrijk is over de Franse Rhône en Saône. Vooral veel Duitse vakantiegangers boeken deze riviercruises. Er wordt dan ook veelal Duits op de rivierschepen gesproken. Er zijn behoorlijke verschillen in prijs. Een tweepersoonshut op dek 1 kost 954 euro terwijl een hut op dek 3 ruim 1500 euro kost. Exclusief zijn de fooien, excursies en dranken (koffie, thee, mineraalwater zijn inbegrepen).

Fooien en servicebijdrage
Fooien hoeft men niet te geven aan individuele medewerkers. Iedere dag wordt namelijk automatisch een ‘hotelservicebijdrage’ opgeteld bij de cruiserekening. Men moet rekenen op 7 of 8 euro per nacht per persoon. Kinderen tussen de 4-18 jaar krijgen meestal 50% korting. Ook als men een drankje bestelt wordt een ‘barservice bijdrage’ van 15% in rekening gebracht. Het is vaak mogelijk om een all inclusive drankenpakket te kopen voor vertrek met korting. Deze all inclusive pakketten kosten rond de 25 euro p.p per dag. Tijdens de cruise worden alvast bedragen gereserveerd op de creditcard om zeker te zijn dat de gast zijn rekening zal betalen. Een andere kostenpost waar men rekening mee moet houden zijn de excursies die in elke havenstad gehouden worden. Ze zijn niet verplicht maar veel mensen willen toch wel eens een activiteit op het land houden.

Vakantie

Last minute Frankrijk, Touroperators, Last minute hotels, Rondreis, Parijs, camping Frankrijk, vliegveld Nederland, Eindhoven Airport, reizen van uit Belgie

tom