Eindhoven Airport

Er zijn meer dan 70 bestemmingen vanaf Eindhoven Airport. Een overzicht met de belangrijkste bestemmingen zijn:
– Spanje (Barcelona, Girona, Reus, Ibiza, Palma de Mallorca, Alicante, Valencia, Murcia, Malaga, Madrid, Sevilla, Las Palmas en Tenerife)
– Frankrijk (Lourdes, Carcassonne, Marseille, Nice)
– Italie (Turijn, Milaan Bergamo, Venetie, Bologna, Pisa, Rome, Napels, Catania, Trapani)
– Griekenland (Athene, Kos, Kreta, Zakynthos, Rhodos)
– Turkije (Antalya, Bodrum, Dalaman, Istanbul)
– Polen (Warschau, Gdansk, Krakau, Katowice, Wroclaw, Poznan)
– Engeland (Londen, Manchester)
– Ierland (Dublin, Knock)
– Marokko (Nador, Fez, Marrakesh)
– Roemenie (Cluj, Boekarest)
– Malta
– Bulgarije (Sofia)
– Hongarije (Boedapest, Debrecen)
– Oostenrijk (Innsbruck, Salzburg)
– Macedonie (Skopje)
– Tjechie (Brno)

Eindhoven Airport verwacht ruim 3,8 miljoen passagiers te vervoeren in 2014. Er zullen ongeveer 29.000 vluchten zijn. De bedoeling is dat het aantal vluchten gaat doorgroeien naar 43.000 in 2020 met een passagiersaantal van 5.5 miljoen.Op het vliegveld is een restaurant en bar op de eerste verdieping. Deze is met een roltrap en lift te bereiken. De terminal zelf is open van 4.30 (5.30 weekend) tot 00.00 uur. Passagiers die een vroege lucht hebben kunnen een hotel boeken nabij het vliegveld. Mensen die al online ingecheckt hebben kunnen hun bagage ook bij een drop off balie afgeven. In de vertrek- en aankomsthal is een informatiebalie aanwezig van Eindhoven Airport. Passagiers die last minute tickets moeten ophalen dienen zich te voegen bij de servicebalies van de touroperators.

Parkeren op Eindhoven Airport

Via de website van het vliegveld is het mogelijk om direct een parkeerplaats op het vliegveld zelf te boeken. Het duurst is P1 (Gold) dat 170 euro per 8 dagen kost. P2 (Silver) kost 90 euro en P5 (Bronze) is 64 euro. Goedkoopste plaatsen op het vliegveld is P4 (Budget) met prijzen vanaf 40 euro. Goedkoop zijn ook de diverse parkeerterreinen rondom Eindhoven Airport. Sommigen aanbieders liggen dichtbij het vliegveld (600 meter afstand); anderen liggen op 5-10 minuten rijden. Degenen die wat verder weg liggen bieden meestal een valet service aan of een shuttlebus.

Arrangementen

Ook handig zijn de Park, sleep & fly arrangementen die een beperkt aantal hotels in Eindhoven aanbieden. Novotel bijvoorbeeld biedt een Park, sleep & fly arrangement aan voor 99 euro inclusief 1 overnachting, ontbijt, gebruik van een shuttlebusje en 21 dagen parkeren bij het hotel. Ook Tulip Hotel Eindhoven heeft een dergelijke aanbieding. De arrangementen zijn te boeken via de officiele hotelsites of via kortingsites

tom