Engeland

Eurostar & tickets

Eurostar is het bedrijf wat treindiensten onderhoudt tussen Brussel-Londen en Parijs-Londen. Het treinstation in Londen is St Pancras International. De Eurostar treinen hebben drie reisklassen: Standard, Standard Premier en Business Premier. De extra’s in de Standard Premier reisklasse zijn: ruimere stoelen, lichte maaltijd, drankjes opgediend aan de zitplaats en gratis tijdschriften. Passagiers in de Business Premier hebben fully flexible tickets, express check-in tot 10 minuten voor het vertrek, driegangenmaaltijd, drankjes opgediend aan de zitplaats en een taxiboekingsservice. De treintickets in Standard en Standard Premier zijn semi-flexible of non-flexible. Semi-flexible betekent dat het kaartje omgeruild mag worden maar dat er wel een toeslag betaald moet worden en het prijsverschil met het eerstvolgende beschikbare tarief.
Goedkoopste kaartje is de Standard non-flexible is er vanaf 50 euro voor een enkele reis. Een non-flexible Standard Premier is 124 euro. Het duurst is de Business Premier met 321 euro; dit ticket is altijd omruilbaar zonder extra kosten. Als men niet afhankelijk is van een bepaalde dag is het zaak de tarieven goed te vergelijken. Het goedkoopste Standard non-flexible tarief is 50 euro. Prijzen in de Standard non-flexible kunnen oplopen tot 133 euro. Fietsen mogen mee als handbagage mits ze gedemonteert worden en in een speciale hoes gestopt worden (85 cm).

Trein Parijs – Engeland

Vanuit Parijs vertrekken doordeweeks 16 treinen dagelijks naar Londen. De eerste trein is om 7.13 uur s’morgens; de laatste rit is om 21.13 uur. De reis duurt tussen de 2uur 16minuten en 2uur 28minuten. Vertrek is van Parijs Gare Du Nord. Eindstation in Londen is St Pancras. Sommige treinen rijden non-stop. Andere maken een stop op een van de tussenstations Lille, Calais-Fr├ęthun, Ashford International en Ebbsfleet International. Een goedkoop ticket is de non-flexible Standard die vanaf 62 euro beschikbaar is. Het duurst is de Business Premier met 349 euro.

Trein Brussel – Engeland

Er zijn doordeweeks 10 ritten per dag vanuit Brussel naar Londen. De eerste treinreis is rond 7.00 uur s’morgens; de laatste rit is om 19.52 uur. De reis duurt gemiddeld 2 uur en 6 minuten. Vertrek is van Brussel Midi. Eindstation in St Pancras.

Eten in de trein
In de barrijtuigen kunnen alle reizigers verse sandwiches, warme gerechten en snacks kopen. Passagiers in de Standard Premier reisklasse die in de ochtenduren vertrekken krijgen een ontbijt met broodjes, koffiekoeken, yoghurt,thee, koffie en fruitsap. Na 11 uur is er keus uit twee hoofdgerechten, dessert, thee, koffie, frisdrank, wijn of bier. In de Business Premier krijgen passagiers tot 11 uur ook ontbijt met fruit en Lavazza-koffie. In de middag en avond is er een driegangenmenu. Tevens is er een afternoontea met scones en gebak.

Vakantie

Last minute Frankrijk, Touroperators, Last minute hotels, Rondreis, Parijs, camping Frankrijk, vliegveld Nederland, Eindhoven Airport, reizen van uit Belgie

tom