Touroperators

Touroperators zijn bedrijven die pakketreizen samenstellen. Dit zijn reizen die vaak inclusief vervoer en accommodatie zijn (vliegtuig, hotel, vervoer van vliegveld naar hotel). Er zijn een aantal voordelen om gebruik te maken van een touroperator. Belangrijkste voordeel is dat de prijzen vaak stukken lager zijn dan dat men zelf een boeking maakt. In de zomermaanden zijn vliegtickets en hotelprijzen in Zuid-Europa het hoogst.
Doordat de touroperator massaal inkoopt kan hij kortingen bedingen bij hotels en vliegtuigmaatschappijen die je als gewoon consument niet kan krijgen. Sommige operators hebben zelfs hun eigen vliegtuigen zoals TUI. Een tweede voordeel is het gemak dat alles geregeld is en men zonder veel moeite op vakantie kan gaan. Dit scheelt weer stress en komt de rust ten goede.

Reisorganisaties in Nederland

Bekende touroperators in Nederland zijn TUI, OAD, Neckermann Reizen, Thomas Cook. TUI is het grootste toerische bedrijf in Europa. Het hoofdkantoor staat in Duitsland.Het enorme bedrijf bezit reisbureaus, luchtvaartmaatschappijen, vrachtschepen, hotels, cruiseschepen en touroperators.
TUI heeft maar liefst 150 vliegtuigen en 237 hotels. Bekende namen in Nederland die tot TUI behoren zijn Arke, Holland International, KRAS, Sunjets, Sawadee Reizen en Thomson Holidays. Ook vliegtuigmaatschappijen ArkeFly, Thomsonfly, Jetair en TUIfly zijn onderdeel van TUI. In Frankrijk behoren tot TUI: Nouvelles Frontières, TUI France, société Marmara, Moorings, Sunsail, JV en Touraventure.

Reisbureau

Een reisbureau verkoopt vakanties aan consumenten maar organiseert ze niet; ze zijn bemiddelaars. Een bekend reisbureau in Nederland is D-reizen. Zij stellen zelf geen pakketreizen samen maar verkopen allerlei reizen van diverse touroperators aan de consument. Zijn er nu problemen in de vakantieplaats met de accommodatie dan moet men zich richten tot de touroperator die de reis heeft georganiseerd. Het reisbureau kan men alleen aansprakelijk stellen als er fouten gemaakt zijn met de boeking bijvoorbeeld als verkeerde persoonsgegevens zijn doorgegeven.

Touroperators Frankrijk

Op de website van Holland International staan 550 vakanties naar Frankrijk waaronder 350 autovakanties. Populaire regio’s zijn Cote d’Azur, Languedoc & Roussillon, Provence, de Atlantische kust, Bretagne en Pays de la Loire. In de wintermaanden worden de Franse Alpen veel bezocht.
Neckermann heeft 1174 vakanties naar Frankrijk.

Vakantie

Vakantie Frankrijk
Touroperators
Last minute hotels
Rondreis

tom