Last minute hotels

Last minute hotels deals

Hotels kunnen het best als last minute geboekt worden tenzij men een bepaalde voorkeur heeft voor een bepaalde accommodatie. Door op het laatste moment te boeken kan men goedkope kamers krijgen die hotels nog kwijt willen voor een lage prijs. Bij hotelprovider Booking.com heet deze service Smart Deals. Hotels wereldwijd (inclusief Frankrijk) kunnen met kortingen tot wel 50% geboekt worden. De deals worden niet direct aangeboden op de homepage. Ze worden per email verstuurd of staan tussen de zoekresultaten nadat men de aankomst- en vertrekdata heeft ingevuld. Je vlucht moet je uiteraard zelf regelen. Ryanair heeft meestal de goedkoopste vliegtickets. Zij hebben hun thuisbasis op Eindhoven Airport.

Hotel + trein arrangement

Een van mijn persoonlijke favorieten is Bookit. Het is een belangrijke touroperator in Nederland met 70 medewerkers die vooral actief is in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Hun bekendste website is Weekendjeweg die in het verleden verschillende malen verkozen is geweest tot website van het jaar. Een goede deal op Weekendje weg zijn de NS Treinarrangementen waarbij een hotel wordt geboekt met ontbijt en treinkaartjes voor twee personen. Een nacht kost vanaf 109 euro, twee nachten vanaf 159 euro. Niet alle dagen zijn beschikbaar. Ook het aanbod van accommodaties is uiteraard beperkt in vergelijking met hotelproviders als Hotels.nl en Booking. Desondanks kunnen er mooie kortingen verkregen worden die je op andere sites niet snel ziet. In Den Haag hadden we een keer een mooie hotelkamer van een bekende keten midden in het centrum voor 109 euro inclusief treintickets.

Van der Valk arrangement

De website van Van der Valk hotels heeft ook een pagina met last minute hotels. Hierop kunnen hotelkamers van het concern geboekt worden die in de komende 14 dagen beschikbaar zijn. Ik heb een willekeurig last minute hotel van Van der Valk vergeleken met de website van Booking. De Smart Deal aanbieding op Booking (dezelfde kamer) bleek een paar euro goedkoper te zijn dan bij Van der Valk last minutes. Bij Booking mocht de aanbieding niet geannuleerd worden. De reguliere aanbieding van het hotel op Booking was wel 20 euro duurder.