Vliegveld Nederland

Rotterdam The Hague Airport

Er zijn meer dan 40 bestemmingen te bereiken vanaf Rotterdam The Hague Airport. Luchtvaartmaatschappijen zijn Transavia, ArkeFly, Turkish Airlines, JetAirfly, CityJet Airlines, Lufthansa en British Airways. Er wordt vooral op Zuid-Europa gevlogen (Spanje, Frankrijk, Portugal en Turkije). Ook zijn er vluchten naar Oostenrijk, Munchen, Wenen, Zwitserland en Boedapest. Het vliegveld is met de bus te bereiken (lijn 33 vanaf Rotterdam Centraal. Er is geen trein verbinding. De afstand van Rotterdam Centraal naar het vliegveld is 7.7km. Een ritje met de taxi kost ongeveer 27 euro.
Parkeren kan het goedkoopst op parkeerterrein P1/P3 dat op 8-15 minuten loopafstand ligt van de vertrekhal.

Eindhoven Airport
Na Schiphol Amsterdam is Eindhoven Airport het belangrijkste vliegveld van Nederland. Er zijn 60 bestemmingen vanuit Eindhoven waarvan het merendeel in Zuid- en Oost-Europa ligt. Naar Polen zijn 6 bestemmingen (Wroclaw, GdanskKatowice, Krakau, Poznan en Warschau). Naar Duitsland is slechts 1 bestemming: Berlijn. Er zijn geen vluchten naar Parijs. Het Verenigd Koninkrijk telt 2 bestemmingen: Londen Stansed en Manchester. Belangrijkste luchtvaartmaatschappij op Eindhoven Airport is buget airliner Ryanair die meestal de goedkoopste vluchten heeft. Buslijn bus 400 en 401 vertrekken vanaf Eindhoven Centraal naar het vliegveld. Er rijden Air Express bussen naar Den Bosch, Utrecht en Amsterdam. Een rit naar Amsterdam duurt ongeveer 1.5 uur. Een buskaartje voor deze bus kan gekocht worden op het vliegveld of online. Een vijftal parkeerterreinen liggen bij de passagiersterminal. P1 ligt direct voor de terminal.

Schiphol Airport

Schiphol heeft enkele tienduizenden parkeerplaatsen. De goedkoopste parkeerterreinen liggen buiten het vliegveld. Vervoer naar deze terreinen gebeurt met shuttlebusjes. Meest vertrouwd parkeren is op het vliegveld zelf. Goedkope aanbieders zijn in het verleden vaak genoeg negatief in het nieuws geweest. Het duurst is Schiphol excellence parking. Hier staat de auto in een goed beschermde parkeergarage en hebben de klanten een eigen ruimte. Op deze site kun je er meer over lezen en boeken. Het openbaar vervoer naar Schiphol is erg goed. Het vliegveld is 24 uur per dag te bereiken met de trein.