Parijs

Citytrip Parijs

Parijs is een van de meest populaire steden onder toeristen. In artikels op het internet stond dat in de eerste helft van 2012 maar liefst 40 miljoen toeristen Parijs bezocht hadden. De meeste bezoekers kwamen uit de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Ook het aantal Chinese toeristen groeit hard.

Disneyland Parijs

Disneyland is het drukste attractiepark van Europa. Het bestaat uit twee parken: Disneyland en Walt Disney Studios. Ligging is 30km van Parijs. Omdat het relatief dichtbij ligt – een paar uurtjes rijden – bezoeken veel Nederlanders Disneyland. Hotels in het park zijn het duurst. Veel mensen verblijven daarom in een van de vele accommodaties rondom het park. Veel hotels hebben een shuttlebus die tussen de hotels en het park rijden. De goedkoopste last minute hotels kunnen op een site als vakantieveilingen geboekt worden. Maar ook de gewone boekingsites als Booking en Trivago hebben leuke aanbiedingen.

Wilt men niet de drukte ervaren van de autoreis of de reis zelf organiseren dan is een busreis een goed alternatief. De busreizen zijn goedkoop; de hotels van de busreizen liggen meestal iets verder weg van het park. De bus rijdt ’s morgens en ’s avonds van en naar het park toe. Vaak is ook een stadsrondrit door Parijs inbegrepen. Ook met de trein heeft is het plezierig reizen. Disneyland heeft namelijk zijn eigen treinstation Marne-la-Vallée. Meest eenvoudig is de Thalys te nemen naar Brussel Midi (Zuid) en daar over te stappen in de TGV naar Disney. Goedkoopste treinkaartjes zijn niet de last minute tickets maar de Early Birds; kaartjes die bijna 3 maanden van te voren worden gekocht.

Busreizen
Bekende aanbieders van meerdaagse busreizen naar Parijs zijn Kras, D-Tours, Dejongintra, PeterLanghout, OAD en VanNood. Ook op aanbiedingen sites als Effeweg en Vakantieveilingen kan je een goede slag slaan. Meestal zit bij de busreis het ontbijt inbegrepen. Middageten en diner zijn voor eigen rekening. De busreizen bieden ook stadstours en wandelingen aan. Deze zijn exclusief en moeten bijbetaald worden als men mee wilt gaan.

Vakantie

Last minute Frankrijk
Rondreis